Miért dohányzol? 2016.05.25.

Hirdetés

A szüleink idejében mindenhol cigarettareklámok voltak, és bárhol - még kórházakban is - lehetett dohányozni. Habár ma már ezen tevékenység káros hatásairól hallunk rengeteget különböző helyekről, mégis egyre több fiatal próbálja ki és esik rabjául.

Szinte mindenki tudja, hogy a dohányzás hosszútávon rákot, fekélybetegséget, tüdőtágulást és hasonló betegségeket okozhat, azonban ennek ellenére világszerte népszerű szokássá vált. A csaknem mindenhol hangoztatott ártalmas hatásai nem sok befolyással vannak fogyasztóira, egyetlen szó miatt: függőség

A nikotin az egyik legerősebb függőséget kiváltó szer. Elsősorban a nikotin élénkít, ugyanakkor nyugtatólag hat ránk, azonban egy idő után hatása elmúlik, és egy rosszabb hangulat veszi át a helyét, ez késztet bennünket a következő szál elszívására. 

Abban az esetben, ha most úgy döntünk letesszük a cigarettát, akkor az elkövetkezendő húsz percben normalizálódik a vérnyomásunk, 72 órán belül a hörgőink ellazulnak és szervezetünk energiaszintje megnövekedik, egy év után a szívroham kockázata a felére csökken, végül körülbelül tizenöt év után a szívroham kockázata egyenlő lesz egy alapjáraton nem dohányzóéval

Szenvedélyünkkel azonban nem csak magunknak, hanem környezetünknek is ártunk. A passzív módon szívott dohányfüst kétszer olyan veszélyes, mert nagyobb arányban tartalmaz ártalmas anyagokat, mint az a füst, amit a dohányzó szív be.


Megosztás:

Hirdetés

Cimkék:

dohányzás cigi fiatalok idősek rák betegség dohány nikotin alkohol impotencia másnaposság

Szerző: Kitti, Tomi


Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!További cikkek az oldalon:

- Hakuna matata? - Ja, ez a mottó.
Megcsaltalak egy szexbabával!
10 apróság, amit te is megtehetsz a Földért
Meghaltam, mégis élek!
Ezeket a csapatokat garantáltan veri a magyar válogatott