Ezek a Kék Bálna feladatai! 2017.04.03.

Hirdetés

Valószínűleg mindannyian emlékszünk arra az időszakra, amikor a borzalmas ízű rágóhoz kapott tetkóval a vállunkon minden erőnkkel azon voltunk, hogy Mario Cartban legyőzzük a tesónkat, vagy éppen a helyi játszótéren mászókáról mászókára ugrálva játszottuk a "a föld egyenlő lávával" játékot.

 

Az idő rohan, és közben változunk mi, a technológia, az egész világunk és bizony a játékok is, amit a gyerekek játszanak. Eddig a legnagyobb probléma az volt, hogy a valóságos barátokat, kültéri programokat felváltotta a számítógép és az egész virtuális világ. Ennek ellenére nemrég egy sokkal veszélyesebb játék vette kezdetét.

 

A Kék Bálna nevű játékról annyit tudunk, hogy létezik egy online csoport, amely arra ösztönzi a játékosokat, hogy Game Overként vessenek véget életüknek. A csoport mentora napi feladatokkal látja el a tagokat ötven napon keresztül, amiket kötelezően el kell végezniük, különben komoly következményei lesznek. Ezekbe beletartoznak többek között önbántalmazások, szokatlan időben való felébredések, horrorfilmnézések, és a feladatok egyre durvábbakká válnak az idő múlásával az ötven nap során. Az utolsó napon a mentor azt kéri, hogy az adott játékos ölje meg magát, viszont ha nem teszi, akkor bizony elintézik ők.

 

Fontos továbbá megjegyezni, hogy ez egy rendkívül szűk kört érintő jelenség, így annak a valószínűsége, hogy valakit valóban ez a játék taszít a halálba, borzasztóan csekély. Ha valaki öngyilkos lesz, akkor annak nem a játék, hanem a rossz környezet az oka. Éppen ezért nagy felelősség van a szülőkön is, hogy a legapróbb jeleket is rögtön észrevegyék, és segítsenek.

 

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!  

 

Megosztás:

Hirdetés

Cimkék:

kék bálna játék öngyilkosság feladatok

Szerző: Kitti, Tomi


Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!



Szólj hozzá!



További cikkek az oldalon:

Szervátültetés, szervdonornak lenni – hogyan működik, mik a feltételei?
A konfliktuskezelés 9 aranyszabálya
Szilveszteri szokások a Föld körül
Kobe Bryant 10 leginspirálóbb gondolata
Tokió 2020, ami 2021, érmek és egyéb érdekességek