Labdarúgás-kezdőcsomag és érdekességek a világbajnokságokról 2018.06.30.

Hirdetés

Vannak, akik még az idei Oroszországban rendezett világbajnokság előtt már vb-lázban égtek, és vannak, akik csak később hangolódnak rá. De az biztos, hogy rengeteg ember követi nyomon így vagy úgy az eseményeket.

Vajon miben rejlik a foci varázsa?

Erre nehéz a válasz és bizonyára más és más okokra vezethető vissza. De találgatások helyett inkább lássunk pár alapszabályt, hogy akik esetleg nem jártasak a fociban, most egy kicsit felvilágosuljanak. Íme:

A pálya közepén ide-oda futkosó emberke a bíró.
 A pálya szélén szaladgáló emberkét azért nem engedik játszani, mert ő a partjelző és más a feladata.
Szöglet lehetséges a kerek vagy ovális stadionban is!
A piros lap nem azt jelenti, hogy már káromkodhat az adott játékos, engedélyt kapott. És azt sem, hogy nagyot hall a bíró, tehát 2 cm-ről kell az arcába ordibálni.
A pálya szélén a plexitető alatt várakozók nem a buszra várnak! A bíró által lefújt vonalon nem kell a játékosoknak végigmennie, nem a játékosok alkoholos befolyásoltságának kiderítésére szolgál. A bírónál lévő spray nem a szúnyogok irtására való.
Bedobásnál nem a szurkolóknak kell bedobni a labdát! A pálya szélén mászkáló, gyakran a tévében is feltűnő mutogató bácsi nem egy játékos apukája, hanem az edző.

Most, hogy biztosan mindenkinek megvannak az alapok, nézzünk pár komolyabb érdekességet a világbajnokságok történetéből.


Megosztás:

Hirdetés

Cimkék:

foci vb oroszország football futball világbajnokság vb-láz

Szerző: Tamás, Kitti


Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!További cikkek az oldalon:

Kő, papír, olló, gyík, Spock!
Érdekes jelenségek, amelyek bárki elméjében megtörténhetnek
Google trükkök!
Elképesztő tények az emberi testről
Röntgenfelvételek vemhes állatok hasáról