Ananász a pizzán: ínyenc gyönyör vagy gasztronómiai gyalázat? 2024.04.07.

Hirdetés

Létezésünk bizonyos alapkérdéseire talán sosem kapunk választ, néhány dolog pedig egyszerűen kívül esik az emberi megértés határain. Vannak területek, ahol a hit és a tudomány is kudarcot vall. Ahol kevés az ész, erő és oly szent akarat. Gondolok itt arra például, hogy mi az élet értelme, van-e élet a halál után, egyedül vagyunk-e az univerzumban, van-e szabad akaratunk vagy sorsunk determinált. Kell-e ananász a pizzára vagy sem.

Ugyan nem vagyok szakértő, és a vallásom se pizza (még), én azt vallom, hogy végsősoron mindegy, mi kerül a rá, a pizza mindig jó. Legyen sós vagy édes, kerek vagy szögletes, sajttal töltött szélű vagy sima, vékony vagy vastag tésztájú, kecsap nélküli vagy… kecsap nélküli (azért legyenek határok), a pizza több mint egyszerű étel, a pizza egy életérzés. Egy kulturális jelkép, egy örök kedvenc, maga a végtelen kulináris változatosság, az ezerazcú egyetlen, ami összehozza az embereket. Számtalan verziója létezik az olasz klasszikusoktól kezdve az extrém, helyspecifikusabb kombinációkig, így biztosan mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet.

Ebben a cikkben a pizzák izgalmas világát járjuk körbe, és a legérdekesebb tények közül osztunk meg néhányat, amelyek talán még a legnagyobb pizzaimádókat is meglephetik.

FIGYELEM! Miközben felfedezzük a pizzák mennyei birodalmát, alattomos sóvárgás keríthet minket hatalmába, és könnyen előfordulhat, hogy kedvet kapunk egy jó szaftos szelet pizzához. Vagy nyolc jó szaftos szelethez. Beszámolók szerint a cikk olvasása 10-ből 9 esetben pizzarendelést eredményezett, így csak saját felelősségre olvass tovább.

Ha elég bátor vagy, hogy tovább görgess, természetesen nem hagyunk cserben abban a keserves félórában sem, amíg várod a futárt: könnyen elütheted az időt néhány korábbi cikkünkkel. 


Megosztás:

Hirdetés

Cimkék:

pizza ananász rekord űr verseny gasztro

Szerző: Kata és Lali


Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!



Források

CNN Travel, history.com, Guinness World Records, nytimes.com, World Pizza Champions, Visit Philadelphia


További cikkek az oldalon:

A konfliktuskezelés 9 aranyszabálya
Ananász a pizzán: ínyenc gyönyör vagy gasztronómiai gyalázat?
Szervátültetés, szervdonornak lenni – hogyan működik, mik a feltételei?
Szilveszteri szokások a Föld körül
Fóbiák - az irracionális félelem fogságában