Ezek a Kék Bálna feladatai! 2017.04.03.

Hirdetés

Valószínűleg mindnyájan emlékszünk arra az időszakra, amikor a borzalmas ízű rágóhoz kapott tetkóval a vállunkon minden erőnkkel azon voltunk, hogy Mario Cartban legyőzzük testvérünket vagy éppen a helyi játszótéren mászókáról-mászókára ugrálva játszottuk a közismert "a föld egyenlő lávával" játékot.


Az idő rohan, eközben változunk mi, a technológia, az egész világunk és bizony a játékok is, amit a gyerekek játszanak. Eddig a legnagyobb probléma az volt, hogy a valóságos barátokat, kültéri programokat felváltotta a számítógép és az egész virtuális világ. Ennek ellenére nemrég egy sokkal veszélyesebb játék vette kezdetét.

 

A Kék Bálna nevű játékról annyit tudunk, hogy létezik egy online csoport, amely arra ösztönzi a játékosokat, hogy Game Overként vessenek véget életüknek. A csoport mentora napi feladatokkal látja el a tagokat ötven napon keresztül, amiket kötelezően el kell végezniük, különben komoly következményei lesznek. Ezekbe beletartoznak az önbántalmazások, a szokatlan időben való felébredések, a horrorfilmnézések, azonban a feladatok egyre durvábbakká válnak az idő múlásával. Az utolsó napon a mentor csak annyit mond, hogy az adott ember ölje meg magát, viszont, ha nem teszi, akkor bizony elintézik ők.

 

Fontos továbbá megjegyezni, hogy ez egy rendkívül szűk kört érintő jelenség, így annak a valószínűsége, hogy valakit valóban ez a játék taszít a halálba, borzasztóan csekély. Ha valaki öngyilkos lesz, akkor annak nem a játék, hanem a rossz környezet az oka. Éppen ezért nagy felelősség van a szülőkön is, hogy a legapróbb jeleket is egyből észrevegyék, és segítsenek.

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!  


Megosztás:

Hirdetés

Cimkék:

kék bálna játék öngyilkosság feladatok

Szerző: Kitti, Tomi


Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!Szólj hozzá!További cikkek az oldalon:

10 csodálatos történet kutyahűségről
Kérdések, amelyekre a tudomány nem tud válaszolni
A közösség ereje - GameGeek
Legpusztítóbb természeti katasztrófák
Körzetük az autópálya...tempójuk halálos