Legyél Te is sikeres Youtube-os! 2016.07.02.

Hirdetés

Június elején e-mailben felvettük a kapcsolatot néhány populárisabb YouTuberrel, akiknél a Special Effects Mediához lettünk irányítva, hogy megtudjuk, mi a sikerük titka, hogyan lehet egy csatorna sikeres. Végül telefonon felkerestük a SEM igazgatóját, Szabó Gergőt, aki korrekten és mérhetetlen kedvességgel válaszolt minden kérdésünkre, majd meghívott minket sajtósként a június 25-én megrendezésre kerülő Online Video Stars fesztiválra.  Örömmel fogadtuk az invitációt, és meg is jelentünk a rendezvényen, ahol hasonló segítőkészség fogadott minket részéről. 
Az itt szerzett tapasztalatainkat szeretnénk megosztani veletek, sőt a tőlünk megszokott érdekességeket elmaradhatatlanul olvashatjátok majd lejjebb az OVS-ről és a Special Effects Mediáról.

 „Milyen a jó Vlogger?” tette fel a kérdést Dancsó Péter az OVS fesztiválon előadóként. Bár a kérdés komolyabb választ igényelne természetesen karakteréhez illően viccel ütötte el azt. Ezzel nincs is semmi baj, azonban minket erősen elgondolkodtatott. Milyen egy jó vlogger? Illetve egyáltalán egy "sima” videós mitől lesz jó?

Laikusokként, szimpla nézőkként tekintve munkásságukra mi is összegyűjtöttünk három fontos tényezőt, ami számunkra mindenféleképpen lényeges:

  1. Légy önmagad

Lopott személyiségjegyekkel, másolt karakterrel, elfojtott tulajdonságokkal sosem fogsz tudni olyan magasra jutni, mint szeretnél. Az nem te vagy és a testbeszédet tanulatlanul is érzékeli az ember. Feltűnő lesz, ha kamera előtt nem azt látjuk, aki valóban ott van.  

      2. Légy egyedi

A XXI. században a világháló tele van feltörni kívánó videósokkal a világ minden tájáról. Meglehetősen nehéz lehet egyedi tartalmat gyártani, de csak úgy lehet kiválni a tömegből, és feltörni, hogyha valami újat, valami mást, különlegeset mutatsz.

      3. Minőség

Természetesen az elején senkinek sincsen kapacitása, anyagi háttere ahhoz, hogy egy teljesen profi szettet állítson otthon össze magának, azonban vannak alapvető szabályok, amiket tartsunk be. Ne videózzunk vertikálisan, ne legyen a háttérzene zavaróan hangos, és még sajnos sorolhatnánk az igen gyakran előforduló hibákat.

„A Special Effects Media feltörekvő YouTube videósoktól a nemzetközi szórakoztatóipari óriásokig terjedő minőségi videótartalmakból épít prémium videó hálózatot.” – ez a szöveg fogad minket a Special Effects Media honlapján. Több mint 150 videósnak segítenek építkezni, illetve szervezni tevékenységük üzleti, financiális részeit, emellett ők rendezik meg immáron harmadik éve az Online Video Stars fesztivált, ahol kedvenceinkkel találkozhatunk és lehetőségünk van beszélgetni velük.

Természetesen emellett nagyszerű programok kötik le a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Például különböző vicces kvízek, játékok a videósokkal, amiben néha részt vehet egy-egy szerencsés jelenlévő is. Továbbá nem messze a nagyszínpadtól található egy ún. szakmai terem, ahol komolyabb hangvételű, igen hasznos előadásokat tartottak például az Online zaklatásról, a generációs szakadékról.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az Esport Fest nyári bajnokságának döntője is az OVS keretein belül zajlott, az előzetes selejtezőkön továbbjutott játékosok mérkőzhettek meg egymással a League of Legends és Overwatch játékokban.

Mi rettentően jól éreztük magunkat ezen az eseményen, még egyszer köszönjük a Special Effects Mediának a lehetőséget és reméljük jövőre Veled is találkozhatunk ott kedves Olvasó! :) 

A rendezvényen néhány ismertebb videóst is elkaptunk, majd kifaggattuk őket, a cikk jövő héten érkezik! 


Megosztás:

Hirdetés

Cimkék:

ovs special effect media videósok dancsó pamkutya justvidman sirius unfield youtube vlogger gameplay

Szerző: Kitti, Tomi


Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!További cikkek az oldalon:

Hogyan szerzi meg a kiszemeltjét egy profi?
Piszkos munkák - NINCS AZ A PÉNZ!
Adventi hagyományok
Mi az, ami minden emberben közös?
Így változtatja meg az életed a tv